Det kan mycket väl vara så att du har under flera år arbetat inom restaurangnäringen och nu bestämt dig för att starta upp ett eget ställe. Att starta upp något eget är något som inte passar alla utan det gäller att man verkligen är beredd på att satsa allt på detta.Som anställd så har du dina arbetstimmar och när du går hem för dagen så behöver man inte fundera allt för mycket på hur det går för den restaurang som bedrivs. Som ägare så är det ett helt annat läge och ansvar för att allt fungerar som det ska. Det blir mer en livsstil att vara restaurangägare än att enbart arbeta på en. Var så förberedd som du bara kan så kan det underlätta vid uppstarten av din egna restaurang.Ett bra tips är att kolla upp om du kan få någon att ställa upp som mentor. Denna kan du då fråga och diskutera med om olika spörsmål som kommer upp under din första tid som egenföretagare. Den erfarenheten som en mentor besitter är till stor fördel för den som precis startat upp sitt företag. Att få hjälp med saker som man inte kan eller har så bra koll på är en förutsättning som ny företagare.