Har du en dröm om att starta upp någon form av restaurangverksamhet? Du kanske redan arbetar på en krog eller restaurang och känner att du vill utveckla något eget som passar dig och din matlagning bättre.

Viktiga saker att tänka på

Ekonomi och administration är som med alla företag viktiga. Det finns en hel del olika skatteregler som man följa till punkt och pricka. Med dagens digitala hantering av betalningar så gäller det att man har ett bra kassasystem är ”up to date” mot hur personer betala för sig idag. Hanteringen av kontanter minskar vilket kan vara en fördel för dig som företagare men mindre roligt för kunden.

Konkurrensen in om restaurangerna

Självklart så kommer man att känna av konkurrens från andra restauranger. Men om du tror på dig själv och på din matlagning så finns det en stor fördel. Tycker folk om det som serveras och du ger den service som kunderna vill ha så kommer de att snacka om din restaurang. Det gäller att ligga på topp med allt som levereras i din rörelse. Det räcker inte bara med god mat utan personal, service allt måste vara på topp.

Helt klart en utmaning

Det är helt kart en utmaning att driva en restaurang idag. Det kan vara svårt att få in bra personal i sin verksamhet. Det kan också vara svårt att få dem att stanna då andra platser kanske är mer lockande. Försök att se till så avtal, löner, personalvård, ja allt som har med personalen att göra är bättre än hos andra. En trivsam arbetsmiljö är dock en av anledningarna till att man stannar kvar.